Kendini Bilmek ( Gelişim ve Olgunlaşmanın Yoludur )

KENDİNİ BİLMEK (Gelişip olgunlaşmanın yoludur. Kitabımın 39. Sayfasından 76. Sayfasına kadar…)

Hürriyet, özgürlük, serbestlik insanın amacı olmalıdır. Kendisi hakkında az da olsa bilinçlendiğinde, insanın yapabileceği tek şey, her türlü akışkanlığın köleliğinden kurtularak, gerçekten içten ve dıştan özgür olmaktır. Gerçek özgürlüğü elde edebilmek için, insan öncelikle, iç özgürlüğünü kazanmalıdır.

İç köleliğin birinci nedeni, insanın kendi hakkındaki cehaleti ve kendisini saran her şey hakkındaki bilinçsizliğidir. Kendisi hakkında bilgisi olmayan insan, öncelikle vücudunun çalışma ve gelişmelerini bilmeyen insan demektir. Bu gerçeği bilmeyen insan, vücudunu özgür kılamaz ve yönetemez.

Devamlı kendisi üzerinde etki yapan her türlü dış etkenlerin oyuncağı olarak kalacaktır. İşte bu nedenle, bütün eski Batıni – İçrek – Ezoterik ve Alevi öğretilerinde kurtuluşa giden yolun başındaki ilk kural KENDİNİ BİLMEKTİR

Kendini tanımak büyük bir amaçtır. Bu amaca ulaşmanın yolu kendini bilmekten geçer. İnsan gelişmemiş seviyedeki haliyle kendisi hakkındaki bilgiden çok uzaktır. Bu nedenle, aslında onun ılk amacı; kendini inceleyerek örenip anlamak olmalıdır. Çünkü, kendini inceleyen kendini bilmeye götüren yolda çalışmaktadır.

KENDİNİ BİLMENİN YOLU (Devamı kitabımın 40. Sayfasından itibaren 76. Sayfaya kadar.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir