Kendini Anlamak ( 7 Enerji Merkezlerimiz )

KENDİNİ ANLA (Kitabımın 22. Sayfasından 39. Sayfasına kadar mevcut metini içermektedir)

Batıni – İçrek – Ezoterik öğretilerine göre (7) yedi tür insan vardır. Birinci tür insan; Hareket ve iç güdü merkezinde takılıp kalan, arzu ve isteklerine uyan insan. Yani; Hareket ve iç güdü işleyişleri belirleyici olarak duygu ve düşünceyi tamamen etkileyen insan türüdür. Çünkü, bu bir fiziki beden insanıdır. Biçim ve şekle önem verdiği için her şeyi şekilde arar.

İkinci tür insan, gelişmenin birinci tür insanıyla aynı seviyede olmasına rağmen, bu insanın (Hayatının Ruhi ağırlık merkezi) Duygu merkezindedir. Yani, duygusal işleyişi ağır basan Duygusal insandır.

Üçüncü tür insan, gelişmenin aynı seviyesindedir. Ancak bu insanın Hayati ağırlık merkezi Düşünce Merkezindedir. Yani, Düşünce Merkezinin işleyişi; Hareket, Duygu ve İç güdü Merkezlerini bastırıp her şeye teorilerle, mantıksal yaklaşan Mantık insanıdır.

Bu üç tür insan, Alevi Felsefesinin Şeriat öğretisine girmektedir. Çünkü bu tür insanlar her şeyin şekline ve biçimine önem vererek özden habersiz ve içinde yaşadığı sistemin tutsağı olan yani uyuyan insandır.

Dördüncü tür insan, hazır olarak dünyaya gelmez. İnsan bir, iki ve üç tür olarak doğar, ancak belli özelliği bulunan çalışmaların sonucunda dördüncü seviyeye ulaşır. O rastlantı eseri olmadığı gibi, sıradan yetişme, eğitim vb. etiketlerle de oluşmaz. Sadece bilinçli rehberlerin ekollerinden geçerek gelişir ve daimî bir bilinç merkezine sahiptir. Ayrıca Ruhi ve Hayati Merkezleri dengelenmeğe başlamıştır. Onun merkezlerinden herhangi biri diğer merkezler üzerinde ilk üç türden insanlarda olduğu gibi egemenlik kurmaz.

Dördüncü tür insan kendini anlamaya başlamıştır. Ve bu insan Alevi öğretilerindeki tarikat kapısının uyanmakta olan insanıdır.

Kendini anlamayı Kitabımın 23. Sayfasından itibaren araştırma ve incelemeğe devam edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir